Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blaasjes

Lydia (48): “Ik was veertig en net gescheiden, toen ik kortstondig een wat onstuimige periode beleefde. Ik deed het doorgaans veilig, maar condooms beschermen niet tegen alles. Pakweg een week na mijn laatste scharrel kreeg ik last van blaasjes op mijn schaamlippen. Een bacteriële infectie, dacht ik. Herpes, constateerde de huisarts. Niets tegen te doen, kwestie van uitzitten en een paracetamolletje tegen de pijn. Nou pijn deed het, en hoe.”

Klachten bleven weg

“Maar erger: ik zou het voor altijd bij me dragen. Volgens de dokter kon het in het meest positieve geval nooit meer terugkomen, en in het meest slechte geval elke maand. In een jaar tijd kreeg ik nog twee keer licht last, daarna bleven de klachten weg en ik bleef voorlopig single.”

Zonder condooms

“Toen ik mijn huidige man ontmoette en het na een paar maanden serieus begon te worden, kwam Het Gesprek. Die condooms waren ook maar gedoe, was het nog wel nodig ze te gebruiken? ‘Ik heb net een uitstrijkje mét soa-test gehad’, flapte ik eruit: ‘Schoon!’ Wat waar was, maar mijn virus sluimerde natuurlijk nog, ergens verstopt in mijn lichaam. Als het wakker zou worden, kon ik mijn – toen nog – vriend besmetten. Hij besloot op zijn beurt ook een test te doen, waarop we de condooms in het nachtkastje lieten. Ik had nooit meer last gehad, zo’n risico kon het toch niet zijn? Wat zou hij van me denken als ik het opbiechtte? Ík voelde mezelf al een soort melaatse; wat zou het nieuws dan voor hem betekenen?”

Eindelijk opbiechten

“Toen hij een halfjaar later voor me op zijn knieën ging, kon ik het niet langer voor me houden. Boven een etentje vertelde ik huilend hoe ik ondanks safe sex toch een soa had opgelopen. ‘O, is dat alles?’ reageerde hij. Daarop kon ik alleen maar harder huilen. Al die zorgen en geheimhouding voor niets! We hebben overigens in al die jaren nooit meer ergens last van gehad.”

Download fast and safe with VIPER USENET

Opgebiecht.nl is gebaseerd op waargebeurde verhalen van bezoekers van deze website
Wil jij ook anoniem met jouw verhaal op opgebiecht.nl stuur jouw verhaal dan nu in via de tab ook iets opbiechten.