Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Helaas, ik kan de tijd niet meer terugdraaien, maar ik neem het mezelf nog steeds kwalijk dat ik na mijn scheiding te weinig aandacht heb besteed aan de emoties van mijn zoon Chris.

Dorian (54): “Helaas, ik kan de tijd niet meer terugdraaien, maar ik neem het mezelf nog steeds kwalijk dat ik na mijn scheiding te weinig aandacht heb besteed aan de emoties van mijn zoon Chris.”

“Hoewel mijn ex en ik alle twee achter de beslissing stonden om te gaan scheiden en alles in harmonie besloten, was die hele periode natuurlijk ontzettend verdrietig. Vooral voor Chris, die dan weer hier en dan weer daar was. Dat het voor hem waarschijnlijk het pittigst was, realiseerde ik me pas veel later.”

Ik was te veel met mezelf bezig.

“Ik ging in die tijd namelijk al weer snel verder met een nieuwe man voor wie ik helemaal ging. Toen die relatie ook stukliep na een aantal jaar, had ik veel knipperlichtrelaties. Achteraf denk ik: ik was te veel met mezelf bezig en heb domweg verzaakt Chris goed uit te leggen waarom het niet meer werkte tussen zijn vader en mij. Maar ook waarom ik zo zoekende was naar een nieuwe liefde en waarom dat keer op keer stukliep. Als hij ernaar vroeg, vond ik dat irritant en was ik lang niet altijd aardig.”

Hij is heel gevoelig

Chris is nu een twintiger en heeft een leuke vriendin. Toch zie ik hem worstelen in zijn relatie, omdat hij door alles wat hij heeft meegemaakt zowel bindings- als verlatingsangst heeft. Hij is zo gevoelig. Ik denk dat als we hem vlak na de scheiding beter hadden opgevangen en professionele begeleiding voor hem hadden gezocht, hij nu sterker in zijn eigen relatie had gestaan. Goedmaken kan ik het niet meer, maar ik probeer er nu wel voor hem te zijn door naar hem te luisteren en te vertellen over hoe ik bepaalde dingen vroeger beleefd heb.”

Opgebiecht.nl is gebaseerd op waargebeurde verhalen van bezoekers van deze website
Wil jij ook anoniem met jouw verhaal op opgebiecht.nl stuur jouw verhaal dan nu in via de tab ook iets opbiechten.