Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Merel (34): “Ik ben zes jaar met Dennis. Toen wij een relatie kregen, stonden we nog midden in het ‘wilde’ leven en we hebben ook allebei een verleden waarin we niet stil hebben gezeten. Er zijn dus wel wat exen, zeg maar. Vertrouwen was daardoor best een ding tussen ons. We maakten daarom ooit een afspraak om altijd eerlijk te zijn in de liefde. Toch twijfel ik nu of ik mijn eenmalige avontuurtje moet opbiechten.”

Vol passie

“Dennis en ik zijn goed samen. We passen bij elkaar en we zijn echt versmolten: ik merk dat we heel erg naar elkaar zijn toe gegroeid. Twee aparte levens zijn bij ons één leven samen geworden en dat is natuurlijk super om mee te maken. We wonen samen en zijn de beste vrienden, maar onze relatie is ook nog steeds vol passie. Niks te klagen en ik denk dat veel vrienden stiekem een beetje jaloers zijn omdat wij het écht goed hebben samen. Het is grappig dat we elkaar gevonden hebben: we komen uit dezelfde vriendenclub en toen we iets kregen, was iedereen ervan overtuigd dat het nooit lang kon duren. We bewezen anders!”

Rijk verleden

“Omdat we redelijk in de markt lagen, hebben we allebei een rijk verleden, om het zomaar te zeggen. We hebben beiden flink gedatet. Daarom twijfelden we zelf ook in het begin. Hoelang zou het duren? Wanneer zou een van ons een misstap begaan? Het vertrouwen in elkaar moest groeien en we hebben daar vaak over gepraat. Je bent niet elkaars bezit en het laatste wat je wilt is dat je je gevangen voelt in je relatie. Je elkaar toe-eigenen is een no-go voor ons. We besloten: vreemdgaan kan gebeuren, maar we zijn altijd eerlijk naar elkaar. Dus we zouden het vertellen als het gebeurde en dat gold zelfs al voor zoenen met een ander. Al die jaren is het niet voorgekomen. Voor mezelf sprekend: ik heb tot voor kort ook echt nooit iets met een ander gedaan. Ik denk Dennis ook niet, maar ik twijfel nu even aan alles. Want bij mij is het kortgeleden fout gegaan.”

‘Door dit voorval ben ik aan het twijfelen aan Dennis’

“Ik heb het gedaan met de stukadoor, een ontzettend lekkere vent die aan het klussen is in het nieuwe huis van mijn zus. Pure lust, ik kan er echt niks anders van maken. Er was een niet te vermijden aantrekkingskracht tussen ons en toen ik een keer alleen met hem was, hebben we het huis van mijn zus ingewijd – zoals hij het noemde. Zij weet het niet, niemand weet het. Gaat ook niet meer gebeuren, het was echt even snel, hup, tussendoor. Heel spannend, opwindend en sexy en ik heb er geen spijt van.”

Opbiechten

“Het staat voor mij namelijk los van mijn relatie met Dennis. Door de afspraak die we ooit maakten, baal ik nu wel. Ik kan het niet zomaar naast me neerleggen, want het is niet te ontkennen. Zelf zou ik er het liefst nooit meer op terugkomen, want het was nou geen moment om trots op te zijn. Ik wil er ook geen big issue van maken, en daarom twijfel ik of ik het moet opbiechten. Het zou het eerlijkst zijn, want we hebben die belofte gedaan. Aan de andere kant denk ik: waarom zou je? Het betekende niks, het was even een soort dierlijk instinct dat zich meester van ons maakte, maar ik voel verder niks voor hem. En de stukadoor heeft een vrouw en kinderen en wil dus ook niet dat dit naar buiten komt. Ik wil het verzwijgen, want stel dat het wel een bom zou leggen onder mijn relatie met Dennis… dat is het niet waard. Om het nog ingewikkelder te maken: door dit voorval ben ik aan het twijfelen aan Dennis. Zal hij echt nooit iets met een ander hebben gedaan? En stel dat het wel zo is, zou ik het dan willen weten? Wat zou hij doen in zo’n situatie?”

Verzwijgen

“Het kan ook dat Dennis erom moet lachen en zich vrij voelt over zijn avontuurtjes te beginnen. Ik denk niet dat ik dat graag zou horen. Dus na een tijdje twijfelen denk ik steeds vaker: wat niet weet, wat niet deert. Dat zou betekenen dat ik onze belofte altijd eerlijk te zijn ga breken. Ik heb nog nooit tegen hem gelogen, we zijn zelfs eerlijk naar elkaar tot op het botte af. Mijn hoofd maakt overuren en ik kom er nóg niet uit: is iets verzwijgen hetzelfde als liegen?”

Download fast and safe with VIPER USENET

Opgebiecht.nl is gebaseerd op waargebeurde verhalen van bezoekers van deze website
Wil jij ook anoniem met jouw verhaal op opgebiecht.nl stuur jouw verhaal dan nu in via de tab ook iets opbiechten.