Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Elvira (36): “Vroeger was ik echt stapelverliefd op Morris, een sportieve jongen die ik kende van de kroeg in ons dorp. Tussen ons is het nooit wat geworden. Destijds kreeg ik verkering met zijn beste vriend Martijn, die nu mijn man is. Morris en Martijn zijn nog steeds de beste vrienden. En als ik eerlijk ben: diep vanbinnen ben ik altijd een beetje verliefd gebleven op Morris. Best lastig dat Martijn hem laatst onderdak aanbood…”

Verliefd op de beste vriend van mijn man

“Toen ik een jaar of zeventien was, viel ik als een blok voor Morris. Hij was in mijn ogen een blonde god, lekker gebruind en super sportief. In de kroeg zat hij meestal aan de cola, omdat hij de dag erna vroeg op het voetbalveld moest staan. Ik vond dat leuk aan hem, zo’n sterke eigen wil. Morris heeft overigens nooit interesse in mij gehad. Hij was aardig, maar ik merkte dat hij niet op mij viel. Zijn vriendinnen waren altijd heel andere meisjes dan ik.”

B-keuze

“In die tijd leerde ik Martijn kennen. Ook een leuke jongen, bijna net zo sportief als Morris, en Martijn was overduidelijk wél in mij geïnteresseerd. Het klinkt alsof Martijn een B-keuze is, maar zo heb ik dat echt nooit gevoeld. Martijn en ik zijn al achttien jaar samen en we hebben een goed huwelijk. We zijn gezegend met drie prachtige kinderen en hebben uiteraard onze ups en downs, maar we zijn gelukkig en weten wat we aan elkaar hebben. Nog steeds voetballen Martijn en Morris samen en nog steeds sta ik negen van de tien wedstrijden langs de lijn. Ik vind het heerlijk om ze te zien voetballen.”

‘Oom Morris’

“Morris blijft een mooie man, voor wie ik een zwak zal houden – wat overigens niemand weet. Sinds Martijn en ik samen zijn, speelt Morris een grote rol in ons leven. Zij zijn maatjes, doen alles blind voor elkaar. Morris was zelfs getuige bij ons huwelijk. Onze kinderen noemen hem ‘oom Morris’ en ik ben na al die jaren ook zo aan hem gewend, dat ik niet meer schrik als ik hem zie. We zijn zelfs met onze beide gezinnen op vakantie geweest, zo close zijn we. Ik ken Morris dus goed en ken ook zijn mindere kanten. Morris heeft twee kinderen bij twee vrouwen.”

‘Het klinkt alsof mijn Martijn een B-keuze is, maar zo is het niet’

“Zijn eerste huwelijk duurde vijf jaar en zijn tweede huwelijk staat nu, na twee jaar, op springen. Zijn jongste is pas een jaar, dus dat is bitter. Morris zit in de problemen, maar ik vermoed dat hij zelf de boosdoener is. Martijn kent ongetwijfeld het hele verhaal, ik denk dat er een andere vrouw in het spel is, maar daar praten we niet over. Zij zullen het toch altijd voor elkaar opnemen. Omdat het niet goed gaat tussen Morris en Anna, zijn vrouw, klopt hij vaak bij ons aan. Dat hij zomaar komt binnenvallen, is normaal, maar het gebeurt vaker dan voorheen. Door alle problemen drinkt hij te veel en Anna neemt hem dat kwalijk.”

Verdriet

“Ik betwijfel of Morris zijn huwelijk wil redden, hoewel hij heel gek is op zijn dochter. Onlangs zat hij hier, in tranen. Hij wist het allemaal niet meer, wilde niet terug naar Anna, kon nergens heen, maar had vooral verdriet om Evi, hun dochter. Als ik hem in tranen zie, snak ik naar adem. Martijn is de beste vriend die Morris zich dan kan wensen. Hij slaat een arm om hem heen, geeft hem een knuffel of een boks en krijgt hem er altijd bovenop. ‘Je kunt hier altijd terecht,’ zei hij laatst. Daar schrok ik van, ook van de reactie van Morris.”

Download fast and safe with VIPER USENET

Welkom

“Ik was bang dat hij meteen zijn koffer zou halen. Natuurlijk is hij welkom, natuurlijk zijn wij er voor hem, maar ik moet er niet aan denken dat hij hier tijdelijk zou wonen. Niemand die gevoelens zo goed verstopt weet te houden als ik, maar ik wil Martijn niet besodemieteren, ook al is dat alleen in mijn hoofd. Ik kan nu, bijna twintig jaar later, toch niet opbiechten dat ik altijd een beetje verliefd ben geweest op Morris?”

Puinhoop

“Voorzichtig probeerde ik Martijn te zeggen dat het geen goed idee is als Morris tijdelijk hier woont. Ik wil per se niet dat mijn gevoel voor Morris wordt aangewakkerd, maar daarover zwijg ik. Als ik in Martijns schoenen zou staan en te horen kreeg dat mijn vrouw verliefd is op zijn beste vriend, zou ik me belazerd voelen. Dus zwijg ik en maak expres een puinhoop van onze logeerkamer.”

Download fast and safe with VIPER USENET

Opgebiecht.nl is gebaseerd op waargebeurde verhalen van bezoekers van deze website
Wil jij ook anoniem met jouw verhaal op opgebiecht.nl stuur jouw verhaal dan nu in via de tab ook iets opbiechten.