Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

De zoon van Ciska (45), Mika (13), was jarenlang slachtoffer van pestgedrag op school. Niemand greep in. Ciska nam het heft in eigen hand en leerde Mika om voor zichzelf op te komen.

Mika werd na groep twee bijna niet meer uitgenodigd voor verjaardagspartijtjes. Hij vertelde soms verheugd dat hij op het verjaardagsfeestje van een klasgenootje mocht komen, maar hij kreeg geen uitnodiging. Achteraf kreeg Mika te horen van desbetreffend klasgenootje: ‘Het mocht niet van mijn ouders.’ Als ik dat hoorde, kon ik wel huilen, ik vond het erg dat hij werd buitengesloten en begreep niet dat volwassenen daar aan meededen.

Ik overwoog om geen feestjes meer te geven als Mika jarig was, want de kinderen die wel bij hem op het feestje kwamen, nodigden Mika nooit uit. Maar ik moest denken in het belang van mijn kind en hij wilde graag een feestje. Mika werd constant getreiterd op school. De kinderen wachtten tot de juf weg was, dan gaven ze hem snel een schop achter het fietsenhok of ze scholden hem uit. Hij mocht niet meedoen met een spelletje en als dat wel mocht, werd hij snel ‘buiten spel’ gezet.

Veel pestincidenten ontgingen de leerkrachten. Heel zelden vertelde Mika wat er was gebeurd, zoals die keer dat hij te laat thuiskwam en zei dat hij staande werd gehouden door twee jongens die hem bedreigden. Als ik dan een van de ouders confronteerde met het verhaal, kreeg ik te horen: ‘Tja, Mika zal het er wel naar gemaakt hebben.’ Daar moest ik het dan mee doen. Mika werd altijd gezien als een lastpak, ook toen hij meedeed met het voetbaltoernooi op school en in het ‘kneuzenelftal’ zat, omdat hij totaal niet balgevoelig is. Maar hij had er plezier in en daar ging het om. Als ze verloren, hoorde ik van Mika dat zijn teamgenoten hem de schuld gaven, en hij kon zichzelf dan niet goed verdedigen. Ik vond het vreselijk om te horen.

Download fast and safe with VIPER USENET

Opgebiecht.nl is gebaseerd op waargebeurde verhalen van bezoekers van deze website
Wil jij ook anoniem met jouw verhaal op opgebiecht.nl stuur jouw verhaal dan nu in via de tab ook iets opbiechten.